Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında tercih edilen bir malzemedir.

Bunun sinein bile deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu zararlı koşulların başka katlara intikalini hapsetmek veya mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın bapsı nedir ve ne işe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini kurmak sinein kullanılan bir bapdır.

Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın kapısı son gömlek ciddi bir öneme sahiptir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en kocaman kazanımı tütün sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın çıkış bapları, bir binadan yahut tesisden yangın esnasında emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı baplardır.

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yapı ve yapım malzemeleri ortada mekân düzlük kilitler; farklı özellikleri, çhileışma sistemleri ve kaliteleri ile…

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve zelzele afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanların kişiını kurtardığında elan bol anlaşılacaktır.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik baplar Yangın Kapısı kullanıldığı binada oluşan yangın yahut acil bir hatır simultane insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden dışarıya yakın açılmaktadır.

İşaretleme ve Tavzih: Yangın çıkış kapıları, yangın sırasında kolay bulunabilmesi ciğerin munis emekaretleme ve evgin boyut aydınlatması ile donatılmalıdır.

Report this wiki page